Готови са спирките за нощния градски транспорт в София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подготовката за пускането на нощния градски транспорт в София е към своя край. Вече са готови и спирките, на които ще спират автобусите, предаде Нова ТВ, цитирайки БГНЕС. Утре вечер първите клиенти на нощния градски транспорт ще могат да се възползват от тях.

Както стана ясно по-рано, линиите са 4, цената на картата ще е 2 лв., във всеки автобус ще има контрольор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пътници. Тя важи за четирите линии и с една карта човек може да се прехвърля на друга линия през цялата нощ. Редовните карти за градската мрежа не могат да се ползват за нощен транспорт. На картата за нощен транспорт ще бъде изписвана и датата.

Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София – на площад “Княз Александър I”, ще прекосяват по диагонали столицата, за да достигнат до големите крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки пристигнал автобус ще изчаква 5 минути, за да може пътниците да извършат трансфер. Нощните автобуси осигуряват превоз на пътниците от 00:00 часа през нощта до 04:00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4. Автобусите ще се движат през интервал от 40 минути и ще спират на обозначените спирки, когато има чакащи пътници, или желаещи за слизане.

Вече може да се види например двупосочната спирка за изчакване и прекачване на пътниците между 4-те линии на пл. “Княз Александър I”. На табелката й има надпис: Нощен транспорт на български и на английски. До нея има и разписания, и схема на движение на четирите линии.

Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани автобуса. От съображения за сигурност водачът ще бъде отделен от салона за пътници, ще има и паникбутон за връзка с полицията. За сигурност на пътниците и екипажа, колите са снабдени с видео-наблюдение.

Засега Столична община планира нощните автобуси да се движат до края на годината. През това време обещава да се води стриктно наблюдение и ще се правят анализи за използването им.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар