„Готово” е, но никак не е хубаво: Ремонт от кмета на Кр.село заради незаконен блок

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бяхме писали преди година за незаконен блок в Борово, който изникна в мандата на дошлата в името на борбата с презастрояването като кмет на Кр. село Росина Станиславова. Незаконен, защото в този квартал никой няма право да строи над 5-етажни сгради. Вместо да спре строежа, госпожата с екипа й, разби целия квартал, за да му прокара комуникации. Направи го така красиво, че резултатът е на снимките: „готово е”, но никак не е хубаво.

Започнахме разходката си от ул. Солун, разкопана за 4-ти път в рамките на половин година. Тя е открита за движение, в жегите се вдига як прахоляк, за да дишат децата в количките и колелата техните родители – толкова много в квартала. Заради разкопката, зарита с пясък и нещо като чакъл на места, която явно е представата за готова на г-жа кмета на Кр. село, понеже е пуснала движението на автомобили и камиони по нея, щети са нанесени и на успоредните многобройни междублокови алеи – миниулички.

Преди и След

Тя излиза на разкопано от месеци кръстовище, което никой не пипа с ул. Ладога. Тръгваме първо вляво към бул. България. Траншеите стоят за чудо и приказ, паветата са поставени само на площадчето, където преди обръщаше автобус №204. Но в края му има нов ров за чудо и приказ, та да пречи и на още 1 междублокова алея, която е път към дома за 2 възголеми кооперации, понеже се вие като меандър.
Връщаме се обратно на кръстовището и поемаме по Ладога до ъгъла с ул. Родопски извор, където е незаконният блок. За удобство на гражданите, довършителният пясък им е оставен не само пред гаражите, но и пред входовете. Сега им доставя типичен софийски прах, а наесен ще се превърне в

 

характерна за града ни кал. Пътьом с тези 2 любими неща е запушена и малка безименна пресечка.
Заварваме на самия ъгъл с ул. Родопски извор как работник прави финални „щрихи” към разкопките на пресечката, за да бъдат и нейните хиляди жители съпричастни към нещастието на махалата. Един работи, няколко негови колеги го гледат. Отдалеч им личи какви професионалисти са.                                                       

И за да не каже някой, че сме снимали нещо нагласено, че това разкопаното не е „готовото” на г-жа Станиславова, щракнахме „обекта”, където макар и деформирани от тежките машини, градящи незаконния блок и разбили цялата ул. Родопски извор, си стояха павета, в окончателния му песъчлив вид. Направихме го на другия ден.
За да има историята продължение, загатваме наличието на още един незаконен – по-висок от законово установения етаж, блок, който се гради на успоредната на ул. Родопски извор улица на име Подуево на ъгъла с ул. Топли дол. И той е вдигнат в мандата на г-жа Станиславова.
Същата е, която провали първата в София и България детска градина по новия закон за публично – частно партньорство – предприемачът строи ЗАКОННА сграда и подарява на първия и втория й етаж ЗАКОННО детско заведение на общината. Район Красно село е сред най-нуждаещите се от места в детските градини в София. Чакаше жената нещо, за да пусне проекта.
Само напомняме нейната история, по която вече има и санкциониращо я решение, при която усвои лично 7000 лв. по европроект за кухня за едните – взети са буквално от устата на хората. Дали щедър хонорар по същия проект е взела и друга личност от нейната фамилия? Ще разправяме….

Кирил Пламенов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар