Грабител към дядо: Ще те убия, ще те заколя, дай ми парите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Брутални нападения над възрастни хора в Пазарджишко. Пострадали са мъж на 77 години и жена на 83 години. Нападателите са задържани.

Малко след 20:30 ч. в пазарджишкото село Огняново мъж нахлува в къщата на 77-годишния Милан Чолаков и го заплашва с нож. „Аз съм заспал. Изведнъж някой влиза тука. Лампата е светила. Аз не бях заключил. Хваща ме за гушата и ми казва: “Сега ще те убия. Сега ще те заколя. Дай ми парите!” Държи ножа, замахва…”, сподели потърпевшият възрастен мъж, цитиран от БТВ.

 

„Чух тропане. Той го е блъскал, удрял. Спрях телевизора. И той като избягал, се качи горе и ми каза: “Искаха да ме оберат. Искаха да ме убият”, каза съпругата на Милан Чолаков. Нападателят преобръща цялата стая, но не открива пари. Отмъква радиото и прави опит да отнесе водната помпа на двора.

 

Дядо Милан разпознава нападателя – преди няколко години му откраднал 800 лева. След ден в близкото село Алеко Константиново, 83-годишната пенсионирана учителка Цветелина Грозданова е нападната на улицата, на метри от пощата. „Взех пенсията. И по пътя ме настигна едно момче. Настигна ме и казва: Бабке, взе ли заплатичката? И ми дръпна чантата – вътре ми е портмонето с парите. И хукна. Къде ще го търся. Хукна. И аз се разплаках, започнах да викам”, спомня си Цветелина Грозданова. Пазарджишката полиция разкрива нападателите от Огняново и Алеко Константиново.

 

„В първия случай има задържан – мъж от село Огняново, който е криминално проявен, осъждан. А в пазарджишкото село Алеко Константиново, са задържани двама млади мъже, на 18 и 19 години, единият от тях е извършител, другият е съучастник, тъй като е подсигурявал извършването на грабежа”, заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР-Пазарджик. Цветелина Грозданова посочи, че след намесата на униформените парите са ѝ върнати. Мъжът, заплашил с нож дядо Милан от село Огняново, е с условна присъда в момента на изпитателен срок.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар