Градина като никоя друга

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дългата метаморфоза на градината

Основната разлика между селската къща и крайградската вила е в тяхната функционалност. В първата се живее постояннно, докато вилата предполага сезонно обитаване. Не е необходимо засаждането на зеленчуци и подправки, нито на овошки или плодни дървета – съвсем естествено е да срещнем перголи, беседки, фонтани. Или басейн, шатра и барбекю. Градинското обзавеждане предава онази разлика, която превръща селския двор в кокетно местенце за среща с приятели или уикенд парти. Затова е важно да го избираме с особено внимание. Правилно подбраните модели не само ще се впишат перфектно в околната среда, но и реално ще могат да излъчат това, което всички търсим – усещането едновременно за уют и за комфорт.

Как да изберем правилната градинска шатра

Купуването на външо обзавеждане доста прилича на интериорното, но има няколко съществени различия, за които е добре да поговорим:

– атмосферните условия и мебелите в градината

Дори най-луксозната пергола или градинска пейка са подвластни на студ, влага, прах или слънце. Времето е най-големият враг на екстериорното обзавеждане. За да неутрализирате поне малко влиянието му, търсете само висококачествени модели, произведени от материи, които имат съответната защита. Помислете как ще изглеждат мебелите след 5, 10 и 20 години. Това важи с особена сила за навесите и сенниците. Качествените предложения са от материи, които спират UV лъчите, имат здрава конструкция и най-важното – изглеждат стилно.

– мястото, на което ще разположите шатрата или пейката

Широка крадратна площ или по-скоро асиметрично пространство – градината може да изглежда по съвсем различен начин. Добре е да съобразите нейната форма с моделите, към които сте се насочили. Измерете вашето външно пространство и не забравяте, че пейките например, могат да стоят прекрасно в малки ъгълчета, до алпинеум или фонтан. Докато за шатрите се изисква значително по-голямо равно пространство. Те могат да се заграждат от една или няколко страни, да имат мрежи против насекоми и дори да се превръщат в изолирани от дъжда места. Разнообразието им е наистина много голямо, особено ако попаднете на правилното място за шатри.

– защо комфортът е важен и не бива да го пренебрегваме

Свикнали сме в градинското обазавеждане да търсим преди всичко здравината и чак после да разглеждаме дизайна на предложенията. А всъщност външният вид или поне различните декоративни детайли са също толкова важни. Излъчването на цялото място може да е онази основа, която би превърнала всяко градинско увеселение в незабравимо парти. Не бихте искали да се срамувате от шатрата си, нали? Или да предупреждавате гостите преди да се разположат на градинската пейка. Удобство могат да ви дадат само качествените модели, не правете компромис с комфорта на гостите за сметка на своя бюджет.

– комбинирайте правилно градинските мебели

Подобно на обазавеждането в дома, и тук трябва да търсим цялостното излъчване. Градината всъщност е дом под слънцето и това е прекрасно. Затова търсете синхрон между масата, дивана и пейката с любимия си люлеещ стол, барбароните или хамака. Вашите гости няма как да не оценят това, а вие ще имате славата на човек със собствен стил.

Най-добрите предложения, които ви очакват, са на vidaxl.bg

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар