“Градус” завежда “всички възможни дела” срещу бизнесмена Илчовски, обвинил ГЕРБ в корупция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-големият производител на птиче месо в България – фирма “Градус” АД, обяви, че ще съди земеделския производител Светослав Илчовски заради твърденията му пред парламентарната комисия за ревизия на управлението. Освен твърденията, че знае откъде са златните кюлчета в шкафчето на Бойко Борисов и кой ги е снимал, агробизнесменът разказа на депутатите за преплитания между властимащите от ГЕРБ и фирми с участието на “Иван Пилето”. Илчовски заяви, че имало схеми за изкуствено завишаване на оборота на компанията на Пилето с цел висока цена на акциите при борсовия ѝ дебют.

Собственикът на “Градус” Иван Ангелов вече отказа да коментира пред bTV случая, но нарече Илчовски “луд човек”.

Публикуваме цялото съобщение на “Градус”, без редакторска намеса:

“Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, “Градус” АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на “Градус” АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на “Градус” АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, “Градус” АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар