Градушка удари Великотърновско и Шуменско, иде ред на Ямбол и Бургас (СНИМКИ) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във великотърновското село Шереметя падна градушка с размер на орех. Потрошени коли на пътя София – Варна са само част от щетите, предаде НОВА.

Прогнозите на синоптиците за мощни бури с гръмотевици и градушки в Северна България вече са факт. В района на Централна България няма ракетни площадки.

Градушка с големи на орех удари павликенски села. За това алармирала читатели на “Фокус” от Лесичери. Валежът, който е бил придружен с вятър и дъжд, е продължил около 10-15 минути. Пострадали са и съседни села.

Унищожени са зеленчукови градини, както и плодни дръвчета по дворовете на хората. Наводнени участъци няма, но за кратко улиците в населеното място са се превърнали в реки и преминаването е било невъзможно. По пътя има паднали клони и дървета, но движението не е спряно.

Силен град, но по-кратък, е валял и в град Павликени. Там също няма информация за сериозни поражения.

Градушка удри и Шумен.

Към 19ч. Опасно време приближава Централна България! Бурите на радарната снимка ще се насочат на югоизток към Ямбол и Бургас. Очакват се материални щети и пориви на вятъра от над 100км/час. Бурите ще са съпроводени от едра градушка, предупреждават от Meteo Balkans.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар