Градушка унищожи реколтата в Рибново, наводнена е общинската администрация в Гърмен

Градушка унищожи реколтата в Рибново, наводнена е общинската администрация в Гърмен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Силна буря се разрази тази вечер в района на Гърмен и околните села. По първоначална информация в общинския център вследствие на поройния дъжд е наводнен третият етаж на сградата на общинската администрация, каза за БТА кметът на Гърмен Феим Иса.

Това ни се случва за трети път, почистваме улуци, канали, но когато е силен порой, водата намира слаби места в покрива, посочи Иса. Той допълни, че предстои да се вземе спешно решение във връзка с проблема, защото наводненията повреждат компютрите и техниката в кабинетите.

Буря с градушка се разрази тази вечер и над гърменското село Рибново, каза още Феим Иса. Градушката, която на моменти е била с размерите на орех, е унищожила цялата реколта. В Рибново хората отглеждат домати, чушки, картофи, фасул и други култури, основно за лични нужди. Реколтата е унищожена, а вече е късно да се засади нова, в селото има и около 30 семейства, които отглеждат тютюн, в момента кметът на Рибново и екополицаят правят оглед в селото и околностите, за да видят какви са щетите, каза още Феим Иса.

Бурята е предизвикала свлачища и по пътя Рибново – Осеново. Има паднали камъни, банкетите по пътя са изровени от водата, но пътят вече се разчиства, посочи кметът на община Гърмен. Той допълни, че е започнало разчистване и на улиците от пясък и кал, почистват се и водостоци и задръстени шахти.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар