Граждани, журналисти и хора на изкуствата излизат днес пред БНТ в подкрепа на проф. Велислав Минеков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Днес министърът на културата проф. Велислав Минеков ще участва в предаването на БНТ “Още от деня”, което започва в 18:20 ч. От 18.00 ч. граждани, журналисти и интелектуалци се организират да се съберат пред сградата на обществената телевизия и призовават за още присъстващи в подкрепа на проф. Минеков и “ЗА” оставката на Емил Кошлуков като генерален дикретор на БНТ.

Припомняме, че министърът на културата поиска оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, който прекъсна програмата на телевизията, за да отрази  спешно обикновен брифинг на партия ГЕРБ. Днес проф. Минеков гостува в БНТ в предаването “Още от деня” като пискано право на отговор, след участието на Емил Кошлуков преди дни там, където отправи недопустими лични нападки към професора и неговите роднини. От своя страна проф. Велислав Минеков посочи, че именно Емил Кошлуков е едно от свързаните лица с попадащите под санкциите на САЩ по закона “Магнитски“.

Оставката на Емил Кошлуков като гендиректор на БНТ е на дневен ред от почти година, когато и стартираха бурни протестните демонстрации на граждански активисти и журналисти за неговото остраняване от заемания пост.

Междувременно журналисти, общественици, хора на изкуствата, културтрегери, интелектуалци и обикновенни граждани и данъкоплатци излязоха пред ден с Отворено писмо, с което категорично заявяват, че Емил Кошлуков трябва да депозира своята оставка пред СЕМ, които също са се превърнали в партиен орган и не защитават отбществените интереси и не се съобразяват нагласите на данъкоплатците на България.

С отвореното писмо можете да се запознаете от ТУК, както и да се присъедините към него. Само за денонощие подкрепилите Отвореното писмо за оставката на Емил Кошлуков с подписа си са 2838 души. Сред тях е и журналистът и издател на Liberta.bg Стоян Тончев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар