Граждани откриха сезона на Росенец със забит на брега трибагреник – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повод за поредното събитие на малката плажна ивица е делото, което фирма, близка до Доган, води срещу Агенцията по кадастър, за да впише малката ивица като плаж. От фирмата се опитват да докажат, че това е земеделска земя.

 

Днес гражданите, дошли да открият летния сезон на плажа, установиха, че той е обрасъл с трева и брега е засипан с речни камъни. Още през януари те организираха акция по почистване на плажната ивица от тревата на плажа, а тя беше дадена за анализ.

 

“Още когато правихме почистване , носихме поби, на които проби ни заявиха, че това тук не естествения хабитат. Въпреки почистването виждаме, че всичко е обрасло. Фирма, приближена до Доган продължава да претендира, че това тук не е плаж, а е земеделска земя”, заяви Бисер Русимов от ОЗБГ.

 

Росенец стана в центъра на внимание на българската общественост, след като там миналото лято акостира лидерът на “Демократична България” Христо Иванов, който беше изгонен от охраната на Доган. Това беше и една от основните причини за избухването на масовите протести в страната.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар