Гранична полиция: Затруднено е преминаването през

Гранична полиция: Затруднено е преминаването през “Кулата-Промахон“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, затруднено е преминаването през пункта “Кулата-Промахон” по границата с Гърция, съобщиха от Главната дирекция “Гранична полиция” – МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете “Видин”, “Оряхово”, “Русе” и “Кардам”, допълва БТА.

Затруднено е преминаването през пункта “Кулата”/ “Промахон” по границата с Гърция поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП “Промахон” ще продължат до 16 април.

Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове “Маказа”, “Златоград” и “Ивайловград” могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония.

Трафикът е нормален и на всички гранични пунктове по границата с Турция. От 5:00 ч. на 14 април (неделя) до 5:00 ч. на 15 април (понеделник) турските власти въвеждат забрана за придвижване на тежкотоварни автомобили. Тежкотоварните автомобили, влизащи в Турция от България през ГКПП “Капъкуле” (“Капитан Андреево”) и “Хамзабейли” (“Лесово”), ще бъдат отбивани и пренасочвани към паркингите за тежкотоварни автомобили, разположени в близост до граничните пунктове до отпадане на забраната.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар