Грантовите милиони от „Америка за България“ са секнали! Грантаджиите пред фалит

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До просия се докараха жълтоветните протестъри и грантаджии, които от години рачитат на различни соросоидни програми. Целта е само една – да оправдаят получаването на въпросните средства, но тъй като претърпяват провал след провал с фалшификациите си, кранчето на доста от тях е вече спряно.

Най-закъсал е шумно рекламираният им „Антикорупционен фонд“. От своето създаване въпросното НПО не е направило нищо, освен да подрива авторитета на институциите, поради което днес е изпаднало не само в изолация, но и във финансов колапс, научи ПИК. Оказва се, че грантовите милиони от „Америка за България“, които щедро финансираха проекта на групата протестъри в лицето на Илиян Василев, Бойко Станкушев, Росен Босев и Николай Стайков, са секнали.

Според запознати за последните две години те похарчили близо 1 млн. лв. от грантове и не е ясно за какво са дали парите, освен че именно по този начин издържат и себе си и семействата си. След като им е отрязано финансирането, протестърите са започнали да просят дарения от редови граждани, които евентуално биха се излъгали да им преведат някой лев в банковата сметка.

Илиян Василев се опитвал да се добере до регистрацията на „България аналитика“, която е била собственост на покойния Алекс Алексиев и в момента води съдебни спорове с наследниците на Алексиев.

Причината за тази борба е отново чисто финансова, тъй като въпросното НПО, за разлика от останалите начинания на протестърите, има пари в банковите си сметки от различни проекти и дебело се финансира от „Америка за България“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар