Грехът на „Астра Зенека“ е, че продават ваксината си без печалба и на 10 пъти по-ниска цена от другите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-напред нека кажем, че всички ваксини срещу Ковид-19 са безвредни, защото обещават лек срещу несъществуващ проблем.

Ковид-19 е безобиден вирус и няма нужда да се ваксинирате срещу него. Затова и вероятно всички ваксини съдържат субстанция, близка до чистата водичка.

Та така и с оплютата в последните дни „Астра Зенека“. Компанията-производител обаче допусна стратегическа бизнес грешка, която ще й струва много – обяви, че ще работи на ползу роду и ще продава ваксината си без каквато и да е печалба. Единствено ваксината на „Астра Зенека“ се продава на правителствата по света за под 2 долара дозата (За сравнение- ваксината на „Пфайзер“ се търгува срещу 12 долара дозата, а тази на „Модерна“ – срещу 18 долара).

 

Ако се питате къде е ползата за „Астра Зенека“, то тя е в рекламата на компанията. Ниската цена им гарантира, че тъкмо тяхната ваксина ще стане най-популярна в света, а от там името на компанията ще се брандира и това ще се отрази положително върху продажбите и на останалите им продукти.

Но времената са други, капитализмът си отиде и работата без директна печалба, а с цел реклама и „в полза на човечеството“ вече е минус, а не плюс. Само това не изчислиха от „Астра Зенека“… Явно липсата на комисионни от тази ваксина за всички търговци по веригата се оказа проблем…

Корупционният натиск навсякъде по света очевидно е много, много висок. И фарма лобито на онези със скъпите ваксини внуши с истерична и скъпа черна PR кампания, че ваксината на „Астра Зенека“ „не е сигурна“ – напук на изявлението на СЗО, че е напълно безопасна, напук на липсата на каквито и да било убедителни доказателства. Тя е толкова безопасна, колкото и всички останали ваксини срещу Ковид-19… а също толкова и безсмислена. Защото ни пази от проблем, който не съществува.

Много скоро ще стане ясно официално, че ваксината на АстраЗенека е напълно безопасна – нещо, което се знае от ден първи. Но какво от това? Хората вече ще са уплашени и няма да искат ваксинация с нея. Тогава ще се отвори пазар за другите ваксини, нищо че правителствата ще ги плащат между 7 и 12 пъти по-скъпо от джоба на данъкоплатците. С включените корупционни комисионни, разбира се. Да има за всички!

Урокът? Никога не работи безплатно. Не се оценява. Даже пречи.

Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар