Григор е почетен гражданин на Хасково, разплака се по време на церемонията

Любопитно, Общество, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Григор Димитров ХасковоНа церемония на тенис кортовете на ТК „Хасково 2015“, Григор Димитров бе удостоен със званието „почетен гражданин“ на своя роден град.

На церемонията присъства кметът на Хасково Добри Беливанов и председателят на общинския съвет Таня Захариева, която връчи отличието на българската звезда в тениса. Самият Григор бе изключително развълнуван като дори се разплака по време на събитието.

В обръщението си кметът на Хасково Добри Беливанов подчерта: “Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково”. Картина с името „Пътят” от друг почетен гражданин на Хасково – Иван Чаушев, подари на Григор Димитров хасковският кмет.

“Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Определено ще го взема със себе си и ще го носа винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни от къде е тръгнал!”, каза развълнуваният Григор Димитров по време на церемонията.

Към церемонията имаше огромен интерес като комплексът „Юнак“ не успя да побере всички желаещи да зърнат своя любимец. Фенове имаше дори по оградите, а доста хора останаха на улиците покрай кортовете.

Димитров бе избран за почетен гражданин на Хасково още през 2014 година, но до момента нямаше възможност да се завърне в града, за да получи отличието.

източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар