Грожан сравни Хаас с отбора си в GP2

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френският пилот Ромен Грожан сравни атмосферата в сегашния си Ф1 отбор Хаас с тази в DAMS, когато се е състезавал в GP2 през 2011 година. Грожан отиде във френския отбор като заместник в края на 2010-а, но остана и през следващата и спечели шампионата.

Ромен обясни, че доверието, което имат Хаас в него му, напомня за това на Жан-Пол Дрио, шефът на френския отбор от младежките серии, който го е подготвил за Ф1.

„Сега просто съм на място, в което карам и се опитвам да бутам отбора напред. Понякога не използвам правилните думи, но не е нещо лично. Всичко е в перспектива и с желание да вървим в хубава посока. Не се чудя дали отборът ще ме задържи, дали има вяра в мен или къде отиваме. По-рано в кариерата ми, когато се състезавах с DAMS, изпитвах същото – усещах, че правя нещо голямо за отбора и наградата беше уважението на екипа. И сега е така. Катастрофирах в Бразилия и се чувствах ужасно, но всички ме прегърнаха и ми казаха: „Няма значение, чакат ни още състезания, всичко е наред“. А можеха да се обърнат с: „Какво беше това“, но не го направиха“, сподели Грожан.

Французинът заяви, че се надява да се състезава още седем или осем години във Формула 1, и че вярва, че проектът Хаас е дългосрочен: „Когато се присъединих към отбора, знаех, че няма да е за една година. Трябваше да е многогодишен ангажимент, защото става дума за нов отбор. Но Хаас и аз знаем, че искам да съм световен шампион. Вече съм на 30 години и нямам още 10 пред себе си. Може би са 7 или 8, което също е много време. Също така знам, че Джийн Хаас не е дошъл във Формула 1 само за присъствието. Тук е за победи“.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар