Гроздан Караджов представи приоритетите на МРРБ: Ремонт на 3000 км пътища за 2,8 милиарда

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четиригодишна програма за ремонт на пътищата, три тунела – на Петрохан, Шипка и по протежението на магистрала Черно море, край на инхаус процедурите и минаване само към обществени поръчки, създаване на Фонд за регионално развитие, където общините да кандидатстват с проекти, чиста вода за пиене без елементи от Менделеевата таблица – това са само някои от приоритетите на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, който представи и екипа си.

„2918 км пътища и съоръжения са планирани за ремонт през 2022 г. Към тях има и 163 км магистрали. Това са над 3000 км пътища. Общо 2,8 млрд лв. е сумата за оправяне на пътната мрежа в България“, обобщи министър Караджов.

Изготвя се и списък с пътищата за ремонт през годината, който ще бъде качен на сайта на МРРБ след седмица, за да всеки гражданин ще може да види дали неговият път е планиран за ремонт, съобщи Караджов.

Започва и проверка на всички договори за текущи ремонти и поддръжка на пътищата. Тепърва всичко ще се случва чрез възлагане на обществени поръчки, обещаха от МРРБ.

На новия ръководител на ДНСК Лиляна Димитрова министърът пък възложи строителният контрол да не бъде повече „бухалка“.

Очаквайте подробности.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар