Гроздан Караджов разпореди бърза проверка по случая със служителя от БГ тол на Дунав мост

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление.

Служител на БГ тол псува чужденец и налита на бой на ГКПП

Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента с молдовския гражданин, както и кога е постъпил сигналът и как е реагирала Агенция „Пътна инфраструктура“. От служителя на Национално тол управление също вече са поискани обяснения.

Cĸaндaлнo видeo от ГКПП „Дунав мост“-Русе при излизане от страната предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. АПИ започна дисциплинарно производство по случая.

На видеото се вижда как служител на тол системата – БГ Тол се държи грубо и обижда молдовец с „маймуно“. Клипът е ĸaчeн в гpyпи, cвъpзaни c мeждyнapoдни шoфьopи и тpaнcпopт.

Чужденецът е пред гише на системата. Служител му крещи „Плащайте или се махайте! Маймуно! Тъй ще правиш в Молдова!“, псува и налита на бой. Чужденецът кротко пита „Почему кричиш?“ и снима. Служителят му вика и „Чиба!“. Друг служител му обяснява „Я можно твой телефон грабнет“. Чужденецът пак кротко обяснява на служителите, че се държат като бандити.

Става ясно от сигнала, че чужденецът е искал да плати с карта, а не кеш. 

Освен това вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов поиска справка за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезли /товарни и леки/ автомобили през ГКПП Дунав мост-Русе от 1.01.2021 до 20.1.2021 г. включително. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП Дунав мост-Русе.

Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21.12.2021 г. и веднага ще бъдат оповестени публично.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар