Гроздан Караджов с жесток удар по Кирил Петков: България остава без пътно поддържане след 30 септември по негова вина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

30 септември е датата, която „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков наложиха като срок да могат да се удължат действащите досега договори. Аз го попитах защо при условие, че можем да решим генерално проблема и моето решение беше изпратено писмено до сключване на нови договори по процедури по Закона за обществените поръчки, това е най-логичното. Това заяви пред БНТ министърът в оставка на ррегионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

„Кирил Петков обаче каза: „Така по този начин ще си гарантирам, че коалицията ще върви по-дълго време и няма да бъде бутнато правителството“. Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител, заложи се гигантска криза, ако фирмите не доброволно на продължат да си вършат работата ще се предизвика огромна катастрофа“, заяви още Караджов.

Той призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков. Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера Петков.

По думите му липсва законово основание на базата на което да си възстановят договорите.“50 процента от средствата са изплатени. Зимна поддръжка може да има, ако Конституционният съд например прецени да разгледа делото през септември. Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми, ако имаше служебен кабинет, ето че ще има“, допълни Гроздан Караджов. Шофьорът, прегазил жена в Сливен, употребил три вида наркотици

Според него са спрени всички големи инфраструктурни проекти.

„По отношение на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяхме блокирани от „Продължаваме промяната“, лично от Кирил Петков“, каза още Гроздан Караджов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар