Грубо нарушение на закона: Пиарът на ГЕРБ разпространи снимки на децата от колата пред Румънското посолство

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В нарушение на Закона за закрила на детето пиарът на политическа партия ГЕРБ Никола Николов публикува в профила си във Фейсбук снимки*, на които ясно се виждат лицата на двете разплакани деца, които се намират на задната седалка на колата на наглата провокаторка, която газеше мирни граждани пред Румънското посолство.

Постът на Николов с двете снимки е придружен с цитат на Данте Алегиери, който гласи: “Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са запазили неутралитет!“.

 

Децата са показани по начин, по който категорично могат да бъдат идентифицирани, защото лицата им се виждат добре. Не е ясно и дали Николов е поискал и получил разрешение да направи тази публикация от родителите им. Няма и и нформация кой е направил снимките – самия Николов или някой друг.

 

Не веднъж сме свидетели, как Агенцията за закрила на детето се е самосезирала при подобни публикации, които са в категорична вреда за децата.Често Агенцията е сезирана и от хора,  попаднали на такива постове в социалните мрежи.  Нерядко родителите им и публикуващите такива кадри са отнасяли санкции за това, че са постъпили по начин, койото сега и в бъдеще може да има негативен ефект върху толкова малки деца. От публикацията на Николов се вижда, че е направена преди повече от 16 часа, но до момента няма информация да има реакция за нея.

 

От сведенията, разпространени вчера от СДВР стана ясно, че децата са момченце на 2 години и момиченце на 9 години. Припомняме, че вечерта на 17 август се возят в една от колите, които се опитват да минат през множеството протестиращи хора на бул. „Ситняково“ на кръстовището пред румънското посолство. От сводката на полицията стана ясно още, че семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от протестиращи. След отказът на 44-годишната жена, която управлява колата, да спре са счупени стъкла и фарове. Служители на СДВР се отзовават на мястото след повече от 20 минути след като е подаден сигнала на телефон 112. В последствие от района на кръстовището е изведен автомобила, заедно със семейството.

.

*Лицата на децата са скрити от Фрог Нюз, съгласно разпоредбите на Закона за закрила на детето.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар