Груевски пак нападна Заев за сближаването със София – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хората на Никола Груевски отново нападнаха македонския премиер Зоран Заев. Повод стана срещата му с Бойко Борисов, след която активно се заговори за сближаване между София и Скопие и за затопляне на отношенията. Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ посочи в изявление, че премиерът Зоран Заев не казва какво съдържа договорът за добросъседство с България и го обвинява, че работи в ущърб на македонските национални интереси. “Заев отиде в София и преговаря за сключване на договор за добросъседство с България, твърдейки, че с Бойко Борисов са се споразумели за съдържанието на същия и че остава да изпият още едно кафе, преди да подпишат, без да каже на гражданите какво и как е приел. Той не отвори обществена дискусия, въпреки че по време на цялата кампания обещаваше дебат за всички значими въпроси за държавата”, посочват оттам, предаде БГНЕС.

Партията обвинява Заев за казаното в София, че ще смени македонските учебници по история, без да каже кой и как ще решава какво трябва да бъде променено. “Докато Заев обвинява Република Македония за разпространяване на национализъм и омраза, от много страни идват заявки, пълни с национализъм, които отричат македонската държава, език, култура и история, при които той мълчи и не защитава страната, както е длъжен да прави. Като премиер, той мълчи за изявленията на Божидар Димитров, че македонският език е български диалект, както и за изявленията на съпартийците на Красимир Каракачанов, според които Македония и България нямат обща история, а една и съща”.

ВМРО-ДПМНЕ посочва, че е за изграждане на добросъседски отношения, базирани на взаимно уважение и ще подкрепи всичко в посока на подобряване на връзките със съседите, но не и нещо, което е в противоречие с интересите на македонския народ. “Вместо с разпродажба на македонската държава и националните интереси, гражданите очакват от Заев да се заеме с работа и изпълнение на обещаното. Македонците искат по-висока минимална и средна заплата и инфраструктурни проекти”, посочват членовете на опозицията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар