Групата, свързана със SpaceX, финансира двигател за междузвездни полети

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пътуването до други звездни системи из галактиката все още е практически невъзможно със сегашното ниво на човешка технология. Дори да пътувате със скоростта на светлината достигането до някои обекти отново би отнело хиляди години.

Warp Drive е идея, която позволява задвижване, чрез изкривяване на пространството и пътуване със скорости над тази на светлината. Методът е познат от редица научно-фантастични филми, а някои учени имат и теоретични разработки по темата.Организация с нестопанска цел, наречена Limitless Spacе, финансира бившия изследовател на Warp Drive на НАСА Харолд “Сони” Уайт и пенсионирания астронавт Брайън Кели, за да продължат работа по концепцията.


Организацията, чиято мисия е да “вдъхновява и образова следващото поколение да пътува отвъд нашата слънчева система и да подкрепя изследванията и разработването на позволяващи технологии“, получи важна подкрепа. 

Гуин Шотуел, главен оперативен директор и заместник-шеф на SpaceX, стана независим съветник на Limitless Spacе през април.

Финансирането, изплащано от организацията, варира от еднократни стипендии за под 100 000 долара до двугодишни стипендии за 180 000 долара. Произхода на финансирането не е изцяло прозрачен, но парите наистина помагат за важни изследвания по темата.

Уайт и неговият екип постигнаха напредък в изследването на теоретичните ограничения на задвижването, чрез изкривяване на пространството и времето. Екипът работи и откриването на “екзотична материя” или вещества с отрицателна маса.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар