Гръм в РАЯ: Цветанов обвини Борисов в лъжа по Изборния кодекс

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение – за да знае какво се случва.

Това обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи по повод на скандала от миналата седмица, когато управляващата партия подкрепи искането на ДПС прагът на преференциите в Изборния кодекс да бъде значително завишен.

По време на гласуването премиерът Бойко Борисов, който бе на конференция в Мюнхен, дистанционно коментира, че не се меси в работата на парламентарната си група. След разразилия се скандал обаче той събра ръководството на партията и нареди да се върне по-ниският праг за преференциите.

Тази сутрин  Цветанов се оправда по БиТиВи, че депутатите на ГЕРБ гласували предложенията на  ДПС, за да спасят заседанието – иначе нямало да има парламентарен ден, а “щеше да има силна конфронтация, нямаше да работи ефективно парламента и щяхме да създаваме допълнителни фалшиви новини“.

Лидерът на групата на ГЕРБ в НС продължи със смехотворните обяснения, като обвини за всичко БСП, които решиха да напуснат  парламента. Той дори се оплака, че ако БСП откажат да подпомагат кворума, народните представители на ГЕРБ и патриотите  трябва нон-стоп да са в Народното събрание и да загърбят международната си дейност.

Цветанов каза още, че ГЕРБ са не само за по-нисък праг за преференциите, но и за въвеждане на мажоритарно гласуване, обаче политиката изисквала компромиси. “В политиката не винаги това, което ти харесва, може да го направиш. Правят се много компромиси както в живота, така и в политиката. Това е изкуство – да постигнеш баланс“, заключи вторият човек в ГЕРБ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар