Бойко Борисов

Гръцката преса разкъсва Бойко: Мицотакис не е Ципрас, лъжите, че си някой в Европа вече не вървят

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След скандално отказаната среща от страна на гръцкият премиер на Бойко Борисов вчера, днес гръцките медии хвърлят още светлина по въпроса какво точно се случва между двамата премиери на България и Гърция и обясняват, че Мицотакис реално на няколко пъти вече е отказвал официални срещи с премиера на България и затова Борисов си е позволил да се самопокани на неофициална среща в Гърция, за която пък е трябвало да му съдействат от Германия, но уви и тя пропадна.
Според медиите на Гърция, Борисов дори е летял над Атина, когато е разбрал, че среща няма да има и никога никой от екипа на Мицотакис не е потвърждавал за тази неофициална среща на България и българските власти, а самият Мицотакис на няколко пъти вече е заявявал пред своите министри, че онова, което е договарял Ципрас с Борисов и онова което са вършели от правителството на Гърция с българският премиер е обект на разследване на гръцката прокуратура.
Този човек Борисов много обича да се прави на важен и да обяснява, че е някой в Европа с влияние, но всъщност е никой, защото дори Германия, която от учтивост се опитват да му уредят среща с мен, ме съветват да внимавам какво и как говоря с него. Ципрас и Борисов може и да се договаряли за какво ли не, да са си правили съвместни планове как и защо на Балканите да приемат не само бежаниците на цяла Европа, но тези времена отминаха и аз нямам намерение Гърция да е буферна зона, така както им се иска на Борисов, Ципрас и техните шефове в Европа.
Гърция тръгва по нов път на развитие, път в който такива като Бойко Борисов, които не искат да разберат, дори от официално отказаните покани за срещи, че са нежелани, нямат място на него. Пътят който Гърция избра с избирането на Мицотакис и кабинета му е пътят на прозрачността и в по този път няма място за договорки на тъмно, а премиерът на България за никого не е тайна, че най – обича именно така да се договаря, затова и няма да се срещам с него нито официално, нито неофициално, защото това може да навреди на имиджа на нашата страна.
Това че той се самопоканва и ми звънят от Германия да го приема и изслушам, не означава, че аз трябва да го направя е споделил още Мицотакис пред министрите си тази сутрин.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_23.html

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар