Гълъб Донев: Въпросът е може ли този ВСС с изтекъл мандат да излъчи нов главен прокурор

Гълъб Донев: Въпросът е може ли този ВСС с изтекъл мандат да излъчи нов главен прокурор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Надявам се и съм силно обнадежден, че ще бъде съставено редовно правителство, което да решава проблемите на българските граждани. Това каза премиерът Гълъб Донев по време на Деня на отворени врати в Министерския съвет.

Той определи кандидатурата на Мария Габриел като интересна и още веднъж подчерта, че желае успех при съставянето на редовен кабинет.Попитан какво мисли за поисканата оставка на главния прокурор Иван Гешев, министър-председателят отговори, че трябва да се съсредоточим върху институциите в държавата, а не върху една личност. “Важната тема на дебата е каква реформа да бъде направена”, категоричен е Донев.


“Тук основната роля е на ВСС. Друг е въпросът дали този Висш съдебен съвет, който е с изтекъл мандат, ако се върви по процедурата, която трябва да бъде извървяна при смяната на главния прокурор, би могъл да излъчи следващия главен прокурор”, допълни премиерът.

Според Гълъб Донев властта има смисъл, когато е в интерес на българските граждани. 

Тази сграда за първи път отваря врати за граждани. Вярвам, че България може да има открито и честно управление, каза Донев.


Снимка: БТА

Струва ми се, че българските граждани все повече губят доверие към институциите, посочи премиерът, според когото това е причина да се намираме в тази политическа ситуация днес.

Премиерът Гълъб Донев посрещна първите желаещи да се включат в инициативата Ден на отворени врати, в рамките на която кабинетът му и Голямата заседателна зала на правителството бяха разгледани от посетители.

Опознавателната обиколка за посетители включва още партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир и с внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е използван и в редица европейски дворци.


Снимка: БТА

В коридорите и залите на правителствената сграда посетителите могат да се разгледат и картини на големи български творци като Владимир Димитров – Майстора, Димитър Гюдженов и други. Последна точка от опознавателната обиколка в сградата на МС е обновената постоянна изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар