Гълъб Донев: Смисълът на лидерството не се изчерпва от това да си първи (снимки)

Гълъб Донев: Смисълът на лидерството не се изчерпва от това да си първи (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев по време на откриването на академичната 2022/2023 година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Донев определи учебното заведение като „най-големият и авторитетен бизнес университет в България и Югоизточна Европа“.

Доказателство за това е, че над 95% от студентите на УНСС се реализират успешно още в първата година след дипломирането си. А след години, уважаеми студенти, е възможно да заемете лидерски места в политиката и бизнеса, каза Гълъб Донев.Лидерството е отговорност пред всички, сред които си пръв. Истинският лидер притежава сила и умения, възприема хората от своя екип като съмишленици, а не като подчинени, обърна се служебният премиер към студентите. Според Гълъб Донев истинският лидер приобщава към общата цел, като мотивира и вдъхновява.


Редом с ръководството и студенти от университета, на откриването на новата учебна година присъстваха служебните министри на икономиката и индустрията Никола Стоянов и на електронното управление Георги Тодоров.Реклама след 7-ми параграф


Снимка: БТА

В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) първите си крачки в знанието са направили стотици именити наши сънародници, формирали елита на нацията. Сред които вече са десет министър-председатели на България, както и изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристилина Георгива. Гордеем се, че и сегашният министър-председател на България Гълъб Донев и шестима министри в служебното правителство са възпитаници и преподаватели в УНСС, каза в словото си при откриването на академичната учебна 2022/2023 година ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Вижте още снимки

УНСС посреща първокурсниците в обновена учебна среда, с много нови и реновирани учебни зали, с дигитална и безопасна среда, с променени учебни планове и програми, с възможности за мобилност в цял свят, каза ректорът.

Проф. Димитров пожела на първокурсниците: „Нека примерът на нашите възпитаници бъде вдъхновение за вас, вярата на нашия създател и първи ректор – проф. Стефан Бобчев, е, че страната ни се нуждае от образовани, възпитани и будно мислещи българи“. Аз бих добавил също европейци и граждани на света, подчерта ректорът.


Снимка: БТА

Към преподавателите и служителите на УНСС ректорът се обърна с думите, че всички успехи щяха да са невъзможни без тяхната всеотдайна работа, посветеност и научни постижения. Затова заедно със синдикатите положихме усилия за известен ръст на заплатите през последните две години и много сериозно стимулиране на постиженията в научноизследователската дейност, каза проф. Димитър Димитров.

Ректорът пожела на студентите никога да не спират да мечтаят и да постигат целите си, защото само любознателните и смелите могат да погледнат предизвикателствата в очите и да намерят верните решения.

„Връзката на УНСС с бизнеса се развива и става все по-силна, практическото обучение заема водещо място в нашите програми. Университетът развива партньорство с водещи компании и банки и договаря престижни стажантски програми, майсторски класове и бизнес академии. Може да се възползвате още през тази година от тях. Открихме и университетски стартъп хъб“, каза в словото си ректорът. Той акцентира и върху проектите за сътрудничество на УНСС с български и чуждестранни университети, както и с европейския консорциум от висши училища, в който успешно участва и Университетът за национално и световно стопанство.


Снимка: БТА

Приветствие към първокурсниците и студентите отправи и Ангел Стойков – председател на Студентския съвет на УНСС.

След това ректорът проф. Димитър Димитров връчи наградите на студентите от отбора на УНСС, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар