Гърция вгорчи живота на туристите с нови ограничения

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Клубовете и музикалните заведения на открито в Гърция също ще работят само за клиенти, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, предвижда публикуваното днес постановление за новите мерки срещу коронавируса в Гърция, цитирано от “Катимерини” и БТА.

Досега се предвиждаше от днес забраната да е в сила само за помещенията на закрито, но правителството е решило конкретно за клубовете и музикалните центрове да разшири обхвата на ограниченията.

За всички заведения на закрито, ресторанти, кафенета, киносалони и театри, се забранява да бъдат посещавани от неваксинирани или непреболедували клиенти.

Непълнолетните, които са извън възрастовите групи за ваксинация, могат да ги посещават след извършен самостоятелен тест, който се декларира от родителите.

Маските са задължителни в театрите и киносалоните.

На закритите и откритите спортни съоръжения също ще бъдат допускани само ваксинирани или преболедували посетители.

Кафенетата, баровете и ресторантите на открито ще приемат и неваксинирани и непреболедували клиенти, като собствениците могат да определят отделни пространства за ваксинирани/преболедували и останалите клиенти.

Същото се отнася и до откритите театри и концерти, където носенето на маска ще бъде задължително.

Клиентите, които влизат в места, където се допускат само ваксинирани или преболедували, трябва да представят документ, който го удостоверява, както и лична карта, паспорт или шофьорска книжка, съобщи телевизия Скай.

Ваксинацията се удостоверява със съответния сертификат на хартия или в електронна форма, а преболедуването – с документ, който се издава 30 дни след първия отрицателен тест и важи в продължение на 180 дни.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар