Гърция: Локдаун до 5 април и задължителен Covid тест – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ограничителните мерки в Гърция са удължени до 5 април. Въвежда се задължителен седмичен Covid тест в транспорта, училищата и заведенията.

Засега не се обсъжда премахване на едноседмичната карантина за  влизащите в Гърция.

От началото на месец април започва раздаването на безплатни тестове в аптеките на Гърция. Лимитът за всеки гръцки гражданин е по един тест на седмица, на него имат право и децата, предава кореспондентът на БНР в Гърция.

Гражданите ще се тестват самостоятелно и при положителен резултат ще се свързват с личния лекар.

В момента всички учебни заведения провеждат занятия дистанционно. При отварянето им, което се очаква след 5 април, всички учители и ученици ще се тестват задължително  всяка седмица за Covid-19.

Задължително тестване ще се въведе със закон за работещите в заведенията, туризма, търговията и транспорта, съобщиха от здравното министерство на южната ни съседка.

Правителството удължи до 5 април карантината в страната. Под строги мерки остават област Атика, Солун, част от северна Гърция и остров Лерос.

Гърция обяви, че стартира туристическия сезон от 14 май. Министерството на туризма съобщи, че започва ваксиниране на всички, които работят в туризма.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар