Гърция не отчита спад на заразените с COVID-19 въпреки карантината

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Гърция не отчита спад в броя на заразените с коронавирус въпреки почти месец карантина в Солун и Серес, предаде БНР. Други 14 области също отчитат много заразени. Властите успяват с контрол и високи глоби да принудят гърците да спазват всички мерки.
При тази епидемиологична обстановка, заяви говорителят на правителството, е невъзможно мерките да бъдат отпуснати от 1-ви декември, както първоначално беше предвидено при въвеждане на карантината. Оптимистичният вариант за момента остава да отворят началните училища от 7 декември.
За търговските обекти все още се обмисля план как да се допускат клиенти без да се нарушават мерките.
Собствениците на ресторанти вече са убедени, че дори и за Коледа и Нова Година няма да работят. Според тях и да им позволят да отворят, няма да има клиенти при тези ограничения.

Министърът на развитието коментира днес, че за новогодишните празниците няма да е позволено да се напуска областта по местоживеене.
Вечерният час също е в сила. Забранява се движението от 21 часа до 5 часа.
Въпреки пълната карантина в страната синдикатите обявиха за утре стачка в градския транспорт, моряците на пристанищата Корфу и Игуменица, както и част от работещите във въздушния транспорт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар