Президентът на Гърция възложи на Йоанис Сармас да състави служебен кабинет

Гърция обяви състава на новото служебно правителство

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съставът на служебното правителство, което ще организира парламентарните избори на 25 юни в Гърция, беше обявен, предаде АНА-МПА.

Начело на гръцките министерства на външните работи и на отбраната ще застанат досегашният посланик Василис Каскарелис и вече бившият началник на Генерален щаб на националната отбрана Алкивиадис Стефанис. Хараламбос Лалусис ще поеме министерството за защита на гражданите, а говорител на правителството ще е Илиас Сякандарис.Служебният министър-председател Йоанис Сармас положи клетва пред президента Катерина Сакеларопулу днес, пише БТА.


Целият състав на служебното правителство ще положи клетва на 26 май по обяд.

Парламентарните избори в Гърция се произведоха миналата неделя. Те бяха спечелени от Нова демокрация, която управляваше и през предходните четири години. Спечелените 40,1 процента обаче не ѝ позволяват да състави правителство, в което да управлява самостоятелно. На 25 юни ще се приложи друга избирателна система, която дава бонус депутатски места на партията, която се окаже водеща. На това ще разчита лидерът на партията Кириакос Мицотакис.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар