Гърция отвори за туристи и ГКПП “Маказа” – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Граничният пункт “Маказа-Нимфеа” отваря за туристи от днес, съобщиха от министерството на външните работи за решението на властите в южната ни съседка. 

През граничния пункт ще могат да преминават леки автомо​били, тежкотоварни автомобили и автобуси. По информация на посолството ни в Атина движението през ГКПП е разрешено от 07:00 часа до 23:00 часа. Условията за влизане в страната, както и необходимите документи, са същите, както по отношение на ГКПП “Кулата-Промахон”.

Дълга опашка от леки автомобили се образува и днес на граничен пункт “Кулата – Промахон”. Повечето от преминаващите са туристи решили да прекарат дългия уикенд на близките морски курорти в Гърция. За да преминат през границата обаче, им се наложи да чакат най-малко около 3 часа, съобщи БНТ. Бавното преминаване е заради бързите антигени тестове, които гръцките власти продължават да правят на случаен принцип.

Иначе изискванията към влизащите в Гърция продължават да са същите. Всеки трябва да има личен QR код, отрицателен тест за корона вирус, направен преди не повече от 72 часа преди преминаването или ваксинационен сертификат. Днес повечето от преминаващите пътуваха с PCR тест. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар