Гърция посреща туристи от утре – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Освен това от 1 юни европейският “зелен” сертификат за ваксинация ще влезе в действие в изпълнение на предложението, представено от Гърция, за улесняване на пътуванията за ваксинираните или на лицата с отрицателен тест. Ще продължи тестването на пристигащите в Гърция на случаен принцип с помощта на усъвършенствания EVA алгоритъм, базиран на епидемиологичната ситуация в страната на произход на всеки посетител, уточнява “Евроком”.

 

По отношение на зеления цифров сертификат, всеки, който желае да пътува до и от островите (с изключение на Лефкада и Евия), или с лодка, или по въздух, трябва да има сертификат за ваксинация при резервиране на билета си (14 дни след втората доза), или отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72-часа преди пътуването, 24-часов бърз тест или 24-часов тест за самостоятелна употреба. Авио- и транспортните компании ще отговарят за извършването на проверките. Всички местни и чуждестранни пътници над пет години ще бъдат задължени да се явят на тест.

 

По-подробно декларацията за самотестване трябва да се направи на платформата self-testing.gov.gr, докато тези, които посещават публични и частни съоръжения за PCR или бърз антигенен тест, трябва да поискат цифрово удостоверение с резултата от него.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар