Маските падат на 1 април, край на извънредната обстановка заради COVID-19

Гърция премахна маските на обществени места, но не и в градския транспорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес в Гърция се отменя административната глоба за гражданите, които не носят маска на обществени места, т.е. маските престават да са задължителни на открито, както и на повечето закрити места, но остава препоръка за употребата им там, където гражданите преценят за нужно, особено по отношение на уязвимите групи.

Броят на новозаразените на дневна база е 3000-4000, но се отчита спад на починалите от инфекцията.По предложение на експертната група между 1 юни и 15 септември се отменя задължението за носене на маска, включително в обществения транспорт, където пътниците имат определени номерирани места, т.е. в самолетите, влаковете и междуградските автобуси. На фериботите също не е задължително, ако броят на пътниците не надхвърля местата. Пада ограничителната мярка и


Не се носят маски от днес и в магазините, и в ресторантите на закрито. Остава задължително обаче носенето им в болниците, домовете за възрастни хора и подобните центрове, както и в градския транспорт.

Министерството на здравеопазването препоръчва хората да спазват дистанция на обществени места.  Увеличават се екипите за безплатно тестване в туристическите райони. Приканват се туристите при симптоми да си направят безплатен тест.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар