Бойко Борисов лъжа

Г-н Лъжа изтрещя: Грижим се и за най-уязвимите, които имат нужда от подкрепа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„От 1 януари 2021 г. минималната пенсия у нас става 300 лв., а от 1 юли всички останали пенсии ще се повишат с 5%, така както сме обещали. Това е още един изпълнен ангажимент от управленската ни програма“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Премиерът отбеляза също, че за шести пореден месец през януари 2021 г. всички български пенсионери ще получат допълнителните 50 лева към пенсиите.

„За целта всеки месец осигуряваме 106 милиона лева, за да може да подпомогнем 2 106 718 пенсионери, или повече от една трета от населението във времето на пандемията от Ковид-19“, посочи министър-председателят.

Той отбеляза, че в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. е прието тази подкрепа за пенсионерите да се изплаща също и през февруари, и през март.

„Грижим се и за нашите съграждани, които са най-уязвими и имат нужда от подкрепа, за да изкарат по-леко зимата. Затова вземаме решение за отпускането на допълнителни 12 млн. лв. през 2021 г., с които ще се осигури топъл обяд на 50 000 души до края на април. Това е с 20 000 българи повече от тази година“, акцентира Бойко Борисов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар