Г-7 умува как да отключи замразените руски активи и да отреже от петрола на Иран

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ и съюзниците им от Г-7 продължават да разглеждат широк диапазон от възможности, за да отключат стойността на близо 300 милиарда долара замразени руски активи, за да помогнат на Украйна. Това заяви във вторник на пресконференция на пресконференция в кулоарите на Пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка във Вашингтон финансовата министърка Джанет Йелън, цитирана от Ройтерс и БТА.

Йелън подчерта, че САЩ и Г-7 са абсолютно ангажирани с подкрепата си за Украйна и призова Конгреса да одобри военната и бюджетна помощ. Тя изрази опасенията си, че Русия може да бъде окуражена от дебатите в САЩ относно помощта за Украйна и Москва да си помисли, че Киев вече не разполага с глобална подкрепа.

Финансовата министърка предупреди също, че САЩ възнамеряват да наложат нови санкции на Иран през идните дни заради безпрецедентната им атака срещу Израел и тези санкции ще имат за цел да намалят капацитета на Техеран да изнася петрол. Известно е, че главен вносител на ирански петрол е Китай.

“По отношение на санкциите, със сигурност очаквам, че ще въведем допълнителни санкции срещу Иран през идните дни”, заяви още Йелън.

Не планираме предварително санкционните ни инструменти. Но всички опции за прекъсване на финансирането на тероризма остават на масата, добави тя.

Джанет Йелън припомни, че американското финансово министерство и Държавният департамент вече са предприемали мерки в миналото, за да се справят с “дестабилизиращото” поведение на Иран, намалявайки възможностите му за износ на петрол.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар