Г-7 ще проведе първата си среща за регулирането на изкуствения интелект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Представители на страните от групата Г-7 ще се срещнат през предстоящата седмица, за да обсъдят проблемите, свързани с платформи, използващи изкуствен интелект, като ChatGPT, предаде Ройтерс.

Лидерите на Г-7 миналата седмица се договориха да създадат междуправителствен форум, наречен “Процес Хирошима AI”, в рамките на който да бъдат обсъждани въпросите около бързо увеличаващите се инструменти, използващи изкуствен интелект.Първата среща на работно ниво на представители на Г-7, посветена на изкуствения интелект, ще се проведе на 30 май, по въпроси като защита на интелектуалната собственост, дезинформацията и как може да бъде регулирана технологията, посочи по-рано тази седмица японският министър на комуникациите Такеаки Мацумото.


Срещата се организира в момент, когато по целия свят регулаторните органи в технологичния сектор се опитват да оценят последиците от популярни услуги, базирани на изкуствен интелект.

ЕС се приближава към приемането на първото в света значимо законодателство за изкуствения интелект, което вдъхновява и други правителства да обмислят какви правила биха могли да бъдат приложени към инструментите с изкуствен интелект.

На срещата на върха в Хирошима лидерите на Г-7 призоваха също така да бъдат разработени и приети нови международни технически стандарти за изкуствения интелект.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар