Давали подкуп на нидерландски пилот на F-35 у нас, за да даде инфо за самолета – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение да сподели информация за изтребителите. Това твърди холандският сайт „Нов вестник Ротердам“ в репортаж за мисията на изтребителите в България, предаде БНР.

Материалът цитира изказване на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, според когото още в началото на мисията нидерландските пилоти е трябвало да предадат личните си телефони, „за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване“.

А за предаването на информация за изтребителите е било предложено заплащане, посочва изданието, без да уточнява повече подробности.

В статията се разказва за политическата чувствителност, с която се отнася България към Русия. За последните дебати около руския посланик у нас, условието на БСП за напускане на коалицията при военна помощ за Украйна, дори и дебатът за премахване на паметника на Съветската армия.

Авторът на статията отбелязва липсата на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна, дори и в речта на българския началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов от миналия четвъртък, когато започна съвместна мисия с българските ВВС.

F-35 са самолети от последно поколение и 4 от тях остават в България до края на май, за да засилят охраната на източния фланг на НАТО. Според решението на правителството ни броят им може да стигне до 8.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар