Дават 700 квадратни метра апартамент под наем за 10 евро на месец в Чернобил

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властите в Украйна се надяват да увеличат приходите от популярността на Чернобил.

Длъжностни лица в Украйна отдават под наем огромни апартаменти за по-малко от 10 евро на месец. Но каква е уловката? Те са край „Чернобил“ – мястото на най-тежката ядрена катастрофа в света.

Украинският фонд за държавна собственост пусна десетки имоти на пазара за отдаване под наем, за да се опита да насърчи хората да се заселят в зоната около Чернобил. Сред тях е апартамент от 700 кв. м, който може да се наеме за 8 евро на месец, съобщава Kyiv Post, предаде днес.бг.

Четвъртият реактор на централата „Чернобил“ край Припят експлодира през април 1986 г., изпращайки радиоактивен облак към цяла Европа. Припят, който е бил дом на работниците в завода, е евакуиран и изоставен.

Интересът към Чернобил се повиши след неотдавнашната поредица на HBO за бедствието, като Припят се превърна в популярна дестинация за потребителите на Instagram. Президентът Зеленски призова зоната около „Чернобил“, която е около 19 мили,  да се превърне в „туристически магнит“.

Местните власти също отдават под наем парцели земя, които се надяват да бъдат използвани за фабрики за слънчева енергия. Някои бизнесмени вече са се възползвали от евтините наемни цени, за да отворят магазини и общежития.

„Веднъж наети, държавата и фондът няма да ограничат по никакъв начин инвеститорите в своите планове за развитие“, каза Костянтин Кошеленко, заместник -председател на Фонда за държавна собственост на Украйна.

В момента в селата в зоната  живеят около 7 000 души. Горски пожари често избухват в провинцията около Припят, като изпускат радиоактивни частици в атмосферата. Ежедневните нива на радиация вече не са смъртоносни, според Международната агенция за атомна енергия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар