Дадоха на съд Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Дадоха на съд Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителния акт спрямо 31-годишния Рангел Бизюрев за убийството на 24-годишния Димитър Малинов, съобщиха от държавното обвинение. Той е предаден на съд за това, че на 20 юли миналата година в с.ело Цалапица, община “Родопи”, умишлено е умъртвил 24-годишния младеж, като убийството е извършено с особена жестокост. По това обвинение той може да получи и доживотна присъда. 

Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина, посочват от държавното обвинение. 

В момента Бизюрев е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, след като преди 3 месеца беше екстрадиран от Дания.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

24-годишният Димитър Малинов беше пребит до смърт на 20 юли м.г. край Цалапица, а тялото му бе открито седмица по-късно, заровено в покрайнините на селото. Разследващите обявиха, че физическият извършител на жестокото престъпление е Рангел Бизюрев, който успя  преди да бъде намерен трупът на жертвата му, да напусна България и да се укри. Срещу него бе повдигнато задочно обвинение и бе издадена европейска заповед за арест.

Заради бягството му обаче имаше обвинения към полицаите в Стамболийски и Пловдив, тъй като данните бяха, че в МВР е имало предварителна информация, че Бизюрев търси Малинов, за да му нанесе побой. Въпреки това той е успял да напусне страната с полет за Германия на 24 юли. Заради това близките на убития млад мъж организираха множество протести с искане за оставки на полицейски началници. Впоследствие дисциплинарно бяха уволнени бившият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов, както и началникът на Районното управление в Стамболийски – Ангел Керпиев. Наскоро обаче съдът отмени като незаконно уволнението на Костадинов.

На 29 ноември миналата година Бизюрев беше установен и задържан в град в Дания, където дори започнал работа във фирма за чистене на прозорци, а преди това бил в Германия и в няколко други държави, като разследващите предполагат, че е ползвал фалшиви документи за самоличност.

На 21 март тази година той беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания.

За убийството на Малинов са задържани и близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за лично укривателство, тъй като са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване.

На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд – Пловдив по делото срещу близнаците. Тогава той посочи, че двамата братя не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите той посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар