Далаверата с евтините апартаменти на властта се оказа толкова заразна и толкова масова, че вече спокойно можем да говорим за епидемия.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравейте! Това е „Честно казано“ по телевизия Евроком, аз съм Люба Кулезич. На живо сме във Фейсбук и Ютуб.

На живо, на живо, колко да сме на живо, след като държавата изпадна окончателно в мъртва хватка.

Мъртвата хватка от няколко дни се нарича не гранд корупция, а „Апартаментгейт“.

Далаверата с евтините апартаменти на властта се оказа толкова заразна и толкова масова, че вече спокойно можем да говорим за епидемия.

Пораженията върху репутацията на т.нар. политическата върхушка стават все повече и все по-нагледни.

Проказата се разраства с всяко следващо влизане в Имотния регистър, за да покаже картината на смразяваща инфекция. Излезе, че тя е засегнала не просто хитри апаратчици като Цветан Цветанов и приятели, с техния селяшки апетит за аванта под фустата на властта. Имената на бивши и сегашни управници от всякакъв партиен и коалиционен калибър изскачат и ще изскачат от списъците на имотната политическа чума. Чиста проба бяс по прасетата, едно към едно, както е описан в Библията. Не е пощаден никой, що е имал или има вземане-даване с политиката. Тарикати или не, всички са в кюпа, а от кюпа вони на мърша. И тази миризма е с ефекта на задушлив газ. Тя задушава всеки порив да се излезе от омагьосания кръг на апартаментната сензация.

За да се потърси сметка за безчинствата на голямата корупция и нейните истински причинители през годините на осмърдяния ни преход.

Засега – до един безнаказани.

До един – невинни.

Невинни за 20-те жертви на пътя за Своге.

Невинни за издевателствата над две кметици, които се изправиха срещу строителната мафия в „Младост“ с голи ръце и животът им е съсипан завинаги.

Невинни за умишления фалит на КТБ, чиито автори свиха активи за 4 милиарда евро и се точат за останалите. Невинни за близо милиард евро, задигнати по проекта „Южен поток“, заради които Русия сега слага примката на цяла България, барабар с русофилите й.

Невинни за загробените милиарди по корупционния гьол АЕЦ „Белене“, който политическата мафия се кани отново да зариби за наша сметка.

Невинни за обръчите от фирми, които удушиха почтения бизнес.

Невинни за бетонирането на последните черноморски дюни. Невинни за бандитската приватизация.

Невинни за още по-бандитското затваряне на „Булгартабак“ с цената на хиляди безработни.

Невинни за превръщането на прокуратурата в цацаратура и в бухалка.

Невинни за опитите за предумишлено убийство на Темида.

Невинни за заграбените от неприбрано  ДДС космически 16 милиарда лева.

Невинни за свинските черва, оплели властта и олигарсите в криминален синдикат с дебели офшорни сметки по света.

Пък и кой да разследва „невинните“?

Ето че и шефът на КОМПИ Пламен Георгиев си е спестил данъци върху 240 000 лв. заради изгоден тризонет според сайта „Бивол“. Същият „Бивол“ припомни за мега евтините имоти на Сотир Цацаров преди години.

Та, ето това направи „Апартамент гейт“. Изпречи ни се пред очите като пренаселен бетонен комплекс. За да изгубим от поглед цялата гора, в която скита безпризорна истината за проваления български смисъл.

Какво значение има дали Бойко разжалвал Цецо от парламента, ама си го оставил за алтер его в партията си, сякаш парламентът е за изтривалка, а за ГЕРБ проблеми с гнили сделки няма. Или пък дали Цецо се кълне в Бойко и в жена си? Откъдето и да го гледаш този сюжет има вкус на турска сапунка. В нея  Евроизборите са просто един кючек за лумпени и заблудени.

От друга страна, прав е колегата Александър Пелев. Не се налага свикването на Велико Народно Събрание за промяна на държавното устройство.

И без този свещен акт България само за седмица се превърна в АПАРТАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА. За избрани. И разрешителното за строеж е нейната Конституция.

Но за нас простосмъртните мотото е: #ЗАКРИВАЙ!  Защото е крайно време да започнем на чисто. От нулата.

Предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ от 27.03.2019 може да гледате тук: https://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/9856

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар