ДАЛАВЕРА: Бензиностанциите могат по няколко пъти да прибират отстъпката от 25 ст. от държавата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Пиша ви относно отстъпката от 25 стотинки на литър гориво А95 и дизел. Всички бензиностанции се оплакват от тромавата система за въвеждане на номера и т.н., но не чух никой от управляващите да изпадне в следната хипотеза“.

Това алармира пловдивчанин в сигнал до Plovdiv24.bg. Ето какво още посочва той:

„Зареждането на гориво от един автомобил е неограничено, както чухме и разбрахме. Ако бензиностанциите в малките часове на денонощието фиктивно заредят автомобили с 4-5 малки талона и дадат отстъпката за горивото – примерно 400 литра и след това същото гориво го върнат обратно в резервоарите на бензиностанцията и отново го продадат, значи ли това, че държавата ще им даде отстъпката за горивото, което фиктивно е заредено (което няма как да се провери в момента от НАП)?

И те втори път могат да продадат същото гориво на други клиенти и отново ще получат 25 стотинки, тъй като презумпцията е, че ни дават неограничено количество гориво.

Така простата сметка доказва, че за 400 литра фиктивно налято гориво печелят 100 лева, продавайки го отново. Кой и как следи това и дали е възможно да се случи реално, моля да зададете въпроса на компетентните органи и как ще се обосноват, че разбират, че реално са заредени автомобили, тъй като излиза че е недоказуемо. Поздрави!“.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар