Далибор Чубела застава начело на Загребачка банка

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сегашният зам. главен изпълнителен директор и зам. председател на УС на УниКредит Булбанк Далибор Чубела ще продължи кариерата си в групата на УниКредит като главен изпълнителен директор на Загребачка банка. Загребачка банка е пазарен лидер в Хърватия и номер 1 по активи. Назначението подлежи на одобрение от компетентните национални регулаторни органи.

На тази позиция Далибир Чубела ще наследи Иван Влахо, който ще поеме ръководството на Банк Аустрия, след получаване на съответните регулаторни одобрения.

Пожелавам успех на Иван и Далибор на новите им позиции и в осъществяването на следващия етап на развитие и трансформация на нашите банки в тези стратегически за групата ни страни”, коментира Теодора Петкова, директор на УниКредит за ЦИЕ.

От името на целия екипа на УниКредит Булбанк благодаря на Далибор за приноса му към успеха на нашата банка, благодарение на силния му фокус върху постигането на резултати, решителността му и умението да ангажира хората”, каза Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Професионален опит на Далибор Чубела:

Далибор има повече от 22 години опит в банковия сектор. Професионалният му път започва с различни ръководни позиции в областта на маркетинга и развитие на продукти и търговско планиране в корпоративно банкиране. От 2009 до 2013 е член на УС и главен риск директор на УниКредит Банк Мостар. През 2013 е избран за председател на УС на УниКредит Баня Лука до 2016, когато поема същата позиция отново в УниКредит Банк Мостар. В началото на 2020 става част от екипа на Загребачка банка в Хърватия в ролята на генерален мениджър и зам. председател на УС, откъдето се присъедини към УниКредит Булбанк в началото на миналата година.

Съдържание на:
УниКредит Булбанк

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар