Даниел Вълчев: Не съм оптимист, че ще бъде съставен кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това, че решение на Народното събрание или указ на президента са обявени за протоврещи на Конституцията не е ново. По-големият въпрос е реакцията на тези, които са взели това решение. Тя е еднотипна и тя е „ние не грешим“. Така коментира решението на Конституционния съд за шефа на КЕВР деканът на Юридическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Даниел Вълчев в предаването „Лице в лице“ по bTV. 

Становището не е, че всичко е идеално. Контролната дейност на Конституционния съд е дали решението на Народното събрание противоречи на Конституцията. Конституционния съд казва, че няма как да не провери дали решението е в съответсвието със законите, които Народното събрание приема, каза още той.

По думите сегашният шеф на КЕВР не е имал достатъчно стаж според Закона за енергетиката и законът е бил променен, така че Станислав Тодоров да бъде подходяща кандидатура за поста.

 

Защо е необходимо, ако един човек не отговаря на критериите да бъде предложен. Не може да проемняш закона за един човек. Ако знаеш, че той е много важен, защо първо не промените закона и след това да предложите кандидатурата. В тази работа трябва да има приличие, добави Вълчев.

Относно съставянето на кабинет, той заяви, че на повечето политически сили в парламента не им се ходи на избори.

Имаше критики защо на БСП е даден мандата. Това беше съвсем естествено. Нинова прави впечателние на сериозно отнасяща се към този въпрос. „Демократична България“ правят същото впечатление. Не е лесно на лидерите да обяснят защо трябва да правят коалиция с БСП. Не съм оптимист, че ще бъде съставен кабинет. Ако сега бъде създадено правителство бихме си поставили въпроса какво пречеше да се случи от първия път. България не я очакват много добри дни. Концентриране на усилията и обединяване на нацията няма да са ни излишни. Когато човек е на публична позиция трябва да се опитва да решава проблемите дългосрочно, посочи проф. Вълчев.

Той коментира и случая на ГКПП „Капитан Андреево“ като отбеляза, че на гарничните пунктове не трябва да има частни фирми.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар