Даниел Вълчев: Училищата и градският транспорт са последните, които трябва да спират своята дейност – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Отново се получава разделение в обществото, поради липса на ясни обяснения и конкретика за времето на мерките. Вече трета година в България не се води нормален учебен процес в училищата. Тестването на най-малките не е добра идея, това ще бъде източник на голямо напрежение. Учениците не са най-силно засегнати от вируса, за да бъдат тествани два пъти седмично. Тази система няма да просъществува дълго време, но струва скъпо“, обясни Вълчев пред NOVA NEWS.

Бившият просветен министър коментира още, че въпреки възможното на практика, онлайн обучението не е най-добрата алтернатива и за висшите учебни заведения. 

„В Софийския университет обучението се провежда дистанционно. Вечер обаче студентите съвсем спокойно могат да отидат на дискотека, тъй като контролът е занижен. Ако обаче решим да ги тестваме два пъти седмично това ще постави много социални въпроси“, допълни Даниел Вълчев. 

По-добрата алтернатива на затваряне  на учебни заведения, би била въвеждането на вечерен час, смята министърът. 

 Големият въпрос по време на пандемия не е броят на заразените, а здравният статут на населението и тежкото състояние, в което се намира здравната система, каза още бившият просветен министър. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар