Даниел Дейвис пред Fox: С ударите по Йемен Байдън въвлича САЩ във война!

Даниел Дейвис пред Fox: С ударите по Йемен Байдън въвлича САЩ във война!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Американският президент Джо Байдън въвлича Съединените щати във война с решението си да удари хусите в Йемен.“ Това заяви пенсионираният подполковник от въоръжените сили на САЩ Даниел Дейвис в петък, 12 януари.

Това е потенциален удар, който ни въвлича във война“, каза той по Fox News .

В същото време Дейвис отбеляза, че хусите „ясно са заявили, че ако Съединените щати ги нападнат на тяхна територия, те ще започнат да атакуват американците и американските интереси в региона“.

Пенсионираният подполковник от армията на Съединените щати предупреди, че ситуацията може да достигне ново ниво, т.е. да ескалира.  Той също така посочи, че Байдън трябва да обясни защо страната трябва да започне конфликт.

Тази нощ САЩ и Великобритания проведоха военна операция срещу хусите в Йемен . Отбелязва се, че нападението е извършено в райони на страната, контролирани от движението. По време на ударите Вашингтон използва бойни самолети и крилати ракети Tomahawk.

САЩ и Великобритания са бомбардирали столицата и други градове в Йемен. Причината

Байдън потвърди атаките . Според него ударите са отговор на „безпрецедентните атаки на хусите срещу международни морски кораби в Червено море“, които те са извършили, включително с помощта на противокорабни балистични ракети. Байдън посочи, че атаката е била отбранителна по природа . Той отбеляза, че ударите са нанесени от сили на САЩ и Великобритания с подкрепата на Австралия, Бахрейн, Канада и Холандия.

Хусите заплашиха САЩ и Великобритания: Битката ще бъде по-голяма – и надхвърляща въображението и очакванията ви

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: informiran.net и се абонирайте за нас в Facebook: . .


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар