Даниел Митов: Служебният кабинет не трябва да опитва да овладява държавата – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Даниел Митов: Служебният кабинет не трябва да опитва да овладява държавата

Стопкадър БНТ

Служебният кабинет прави неща, които не са му работа. Цел на служебните кабинети е да осигурят приемственост в администрацията, да осигурят добрата работа на държавата и на администрацията, да подготвят избори. Не разбирам смяната на шефовете на НАП, на ДНСК, на Митниците. Чисто политически е ясно какво се случва. Връщат се фигури от времето на Орешарски…  Служебният кабинет не трябва да се опитва да овладява държавата, не може да прави такива радикални промени”. Това каза пред БНР Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. 

Според него няма доказателства за подслушвания и те ще се окажат поредната фалшива новина

“Няма как да се заметат следи, както се твърди. Нека се направи проверка. Няма как да са подслушвани политици от опозицията, няма съд, който да разреши такова нещо. Процедурата е достатъчно сложна и добре подредена, за да не се допусне подобно масово подслушване. Очевидно целта на служебния кабинет е да смени шефовете на служби, което не му е работа”. 

В предаването “Неделя 150” Митов допълни: 

Всички са в изолация в парламента. Ако само ГЕРБ беше в изолация, другите можеше да съставят кабинет. Партиите ще трябва да започнат да дават заявка, че след изборите ще има правителство. Демокрацията е разговор, а не крясъци. В предишната кампания се създаде среда, така че всички се изолираха и не успяхме да влезем в диалог. Държавата не може да стои дълго време без стабилен кабинет“. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар