Даниел Пеев: Не летим в облаците

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът в Суперлигата Монтана продължава подготовката си за пролетния полусезон. Волейболистите на Даниел Пеев ще тренират в зала „Огоста“ до подновяването на мачовете в първенството. Клубът ще се опита да привлече играчи на два поста. Пред BGolleyball.com треньорът Даниел Пеев направи равносметка на есенния полусезон, сподели очакванията си за втората част на шампионата и коментира как се отразява на отбора първото място в класирането.

 Г-н Пеев, каква е оценката Ви за представянето на Монтана през есенния полусезон?

Направихме добър полусезон. Очакванията за равностойност на 7-8 отбора и за непредсказуемост на срещите между тях се потвърдиха. Мисля, че през пролетния полусезон мачовете между тези отбори ще бъдат също толкова оспорвани.

Вярно е, че ние направихме добър резултат и добро класиране, но есенният полусезон е само една част от пътя, който трябва да се измине. По-дългата и по-тежката част, по-сгъстената програма предстои. Да, важно е къде си през есенния полусезон, но по-важно е къде ще завършиш редовния сезон и първенството. Така че класирането към момента ни дава спокойствие да продължим нашата работа и подготовка за пролетта.

Кой беше най-силният мач на отбора?

По-лесно ми е да кажа в кои мачове играхме по-слабо. При всички победи отборът игра мобилизирано, с огромно желание, с взаимопомощ, което даде резултат, и с дисциплина в голяма част от хода на самите мачове. Въпреки проблемите, които имахме със състава, с контузени играчи – на моменти разполагахме точно  със 7 души, момчетата се справиха. Тези, които се наложи да влизат, също се представиха добре. Въпросът е да продължим. Някои от контузените успяха да се възстановят на 100 процента и се надявам да бъдат полезни.

Къде са резервите на отбора?

Резерви имаме много. Най-вече по отношение на стила ни на игра. Имаме какво да подобряваме от към внимание, спазване и изпълнение на задачите. 

Любо Агонцев бе опериран преди няколко дни. Как е преминала операцията и кога ще може да се върне в игра?

Взехме решение да направим сега тази операция на Агонцев. Въпросът не е дали Любо ще почива три или четири дни. Дори да почива, се оказа, че състоянието му не се подобрява. Решихме да използваме паузата между двата полусезона като време за възстановяване с риск да пропусне няколко кръга в началото на пролетния полусезон и след това да бъде готов за финалната фаза от първенството и плейофите.

Операцията се оказа малко по-сложна от първоначалните очаквания, но всичко е минало добре и по уверението на докторите трябва за около 40 дни да бъде готов. 

Иван Латунов също имаше проблем. Какво е неговото състояние?

Латунов след разкъсването на сухожилието, което получи на мача с Марек, беше тотално извън строя. Проведохме лечение и в момента се подготвя на 100 процента.

Леон Тончев е възстановен от коремното разкъсване. Той пропусна целия полусезон. 

Ще има ли нови играчи в Монтана, защото не е тайна, че имате нужда от втори диагонал?

Ако има някакви попълнения, то те ще са на тези постове – диагонал и евентуално още един посрещач. Към момента няма нищо конкретно. Въпросът не е на всяка цена да се вземат играчи. Те трябва да бъдат внимателно подбрани първо чисто спортно-технически и не по-малко важно е как ще се впишат в нашия колектив и нашия начин на работа. Така че подборът трябва да бъде внимателен. Иска ми се и вниманието ми е насочено към български играчи, не към чужденци. В момента няма свободни играчи и не е изключено да си останем в тази формация.

Каква е програмата на отбора по празниците?

Почивахме 3 дни за Коледа. Ще почиваме и 3 дни за Нова година. Започваме на 2 януари. Ще се подготвяме само в Монтана. Няма време за лагери, тъй като мачовете започват на 16 януари. Би било добре да изиграем контролни срещи, но това ще е седмицата преди старта. Все още не е ясно дали ще имаме контроли.

Какво Ви изненада в Суперлигата през есента?

Може би ме изненада представянето на Нефтохимик (Бургас). Очаквах да са по-постоянни, защото редуваха силни с по-слаби игри. Имаше доста голяма амплитуда при тях. Силно представяне на ЦСКА. Но и нашата програма, и тази  на ЦСКА, беше може би малко по-лека през есента, защото срещу равностойните отбори бяхме домакини и предстои по-трудната част. 

През пролетта определено ще е по-тежко. Марек ще се подобри с включването на втория чужденец. Диагоналът също ще е е навлязъл в ритъм и очаквам да се представят по-добре. Говори се, че Бургас стяга по-сериозна селекция и сигурно и те ще подобрят играта си. Но ние сме фокусирани върху нашите изяви и следващия ни мач.

Как се отразява на отбора на Монтана ролята на фаворит?

Не мисля, че сме излетели в облаците. Ясно оценяваме състоянието си към момента, къде трябва да бъдем по-добри, какво трябва да подобряваме. Това, че сме първи, само ни дава някакво спокойствие в работата и нищо повече. Радва ни и само толкова. 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар