Дания насърчава ваксинацията срещу Ковид-19 с виртуална реалност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Датски учени използват виртуална реалност, за да насърчат имунизацията срещу Ковид-19 чрез игра, в която участниците маневрират сред тълпа от заразени с новия коронавирус хора на градски площад, съобщи Ройтерс.

В експеримента на университета на Копенхаген участниците носят очила и влизат в ролята на възрастен мъж, който прекосява площада, избягвайки досег с облечени в червено минувачи, които са заразени с Ковид-19.

Ваксинираните срещу Ковид-19 хора са облечени в синьо.

Определено е забавно. Сякаш наистина си там“, каза Адам, участник в експеримента, който се “заразява” в играта, която играе в парк в Копенхаген. Още преди участието си обаче той е взел решение да се ваксинира.

Знаем от предишни подобни изследвания, че след като хората преминат през виртуална реалност като в този експеримент, намеренията за имунизиране се увеличават. Вече сме наблюдавали това и при Ковид-19“, казва Роберт Бом, преподавател по психология в университета на Копенхаген. Той смята, че играта може да се използва в лекарските кабинети.

Според СЗО имунизацията предотвратява 4-5 млн. смъртни случаи годишно. Изследване на Юрофаунд през февруари и март отчете, че повече от една четвърт от възрастните жители на ЕС отказват ваксина срещу Ковид-19.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар