ДАНС извършва проверка в БЕХ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ДАНС извършва проверки в Българския енергиен холдинг. От агенцията не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. По непотвърдена информация проверяват се енергийни проекти и сигурността на служебната информация, която се съхранява в холдинга, съобщи БНТ.

ДАНС посещава тихо и възпитано сградата на холдинга, твърдят неофициални източници пред „24 часа“. За първи път са влезли на 23 юни, сряда, когато са изискали информация за определени сделки. Сред тях не е проектът „Турски поток“, който е на директно подчинение на друга държавна компания – Булгартрансгаз, за да не се нарушава европейска директива по тази тема.Вчера и днес агенти на ДАНС отново работят в БЕХ, но този път проверяват спокойно сигурността на служебната информация, която се съхранява в БЕХ.


ДАНС са били в Българския енергиен холдинг по сигнала на Румен Петков за строителството на газовата връзка с Гърция до вътрешния министър Бойко Рашков. Той пък го е изпратил в агенцията,  съобщиха източници от БЕХ пред „24 часа“.

На 18 юни бе оповестено, че председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков с писмо до министър Бойко Рашков, с което го сигнализира, че имало нарушения при строителството, били извадени от проекта две автоматични газорегулиращи станции, какво и за закъснението на проекта. Вътрешният министър пък е назначил проверка.

Още преди десет дни, след подаването на сигнала, от проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД заявиха, че ще окажат пълно съдействие на съответните държави органи във връзка с провеждането на проверка и ще предостави своевременно всяка поискана информация и документация по осъществяването на проекта IGB. Дейността на проектната компания по управление на проекта се осъществява в синхрон с българското и европейското законодателство и отговаря на най-високите стандарти.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар