Кирил Петков

ДАНС към Киро тъпото: Безотговорно е когато политици ни дават оценка, без да имат информация

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Думите на съпредседателя на проваления премиер Кирил Петков (повече познат, като Киро Тъпото и Киро измамата), че пропуск на ДАНС е закъснялото изгонването на архимандрит Васиан (Змеев) и другите двама служители на руската църква предизвикаха острата реакция на държавната агенция.

Канадският измамник коментира с още слабоумия, че чужди служби, а не българските, са открили, че предстоятелят на Руската църква в София е шпионин и че нашите служби за сигурност действат по традиция след нечие друго откритие. Бившият премиер допълни, че лошо България да излиза като средище на руски шпиони, което означава само едно – българските служби не са достатъчно проактивни по тази тема.

“Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон. Подобни изказвания са във вреда на сигурността на българските граждани и на държавата, уронват авторитета и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимодействието с чуждестранните партньори”, реагираха от ДАНС, без да назовават виновника за гневната й реакция.

От държавната агенция допълват, че службите за сигурност са имунната система на една държава и воденето им към разруха с думи и действия е пагубно за държавността и за гражданите.

Ето пълния текст на съобщението на ДАНС:

Във връзка с изявления, направени днес, 23 септември, в телевизионен ефир, в които се съдържат некомпетентни, неверни и подвеждащи коментари по отношение на работата на Държавна агенция “Национална сигурност”, заявяваме следното:

Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) е специализиран орган към Министерския съвет на Република България за изпълнение на политиката за защита на националната сигурност, чиито приоритети се задават от висшите органи на държавната власт (съгласно чл.5, ал.1 от Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност). Спазвайки стриктно законите на Република България и възложените й от държавните власти задължения, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и анализ за начина на тяхното изпълнение.

За изпълнение на законово определените си задължения служителите на ДАНС използват специални методи и средства, умения и качества, придобити в процеса на работа и надграждани ежедневно в специализирани обучения и в споделените дейности с партньорски служби. Изграждането на ефективен служител отнема години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки служител са огромни. Ресурсите на Агенцията са насочени към изпълнение на огромен брой законово регламентирани ангажименти.

Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон. Подобни изказвания са във вреда на сигурността на българските граждани и на държавата, уронват авторитета и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимодействието с чуждестранните партньори.

Службите за сигурност са имунната система на една държава и воденето им към разруха с думи и действия е пагубно за държавността и за гражданите. Нека вместо това се стремим към изграждане на култура на сигурност, към стабилност и просперитет на България.

 

ВИЖ ОЩЕ ЗА:


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар