Данчо Ментата бълнува: Ако се мобилизираме, нашият председател Карадайъ ще отиде на балотаж!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Потърсихме зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев за коментар на горещата тема за участието на партията в президентските и парламентарни избори. Ето как г-н Цонев отговори на въпросите на наш журналист.

-Г-н Цонев, защо ДПС издигна председателя си Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент?
-Защото цялата партия смяташе, че трябва да издигне собствена кандидатура, за да покаже на българското общество, че ДПС е национално отговорна партия, има собствена визия за президентската институция и работи за укрепване на всички демократични институции.
Има и още една причина – ние сме разтревожени от състоянието на президентската институция през последните години, защото не олицетворява единството на нацията и не изпълва със съдържание конституционните принципи, които са заложени в нея.

Напоследък виждаме откровено нарушаване на конституцията и от самия президент Радев.
Нашето послание към българското общество е, че ако искаме да имаме единство на нацията, трябва да гледаме еднакво на всички етноси, които живеят в България.

– Има ли шанс ДПС да спечели президентските избори или да отиде на балотаж, предвид социологическите проучвания?
-Социологическите проучвания са нещо, което ориентира хората, но динамиката в обществото дава възможност те да бъдат променяни. Още повече, че социологически проучвания за явяване на нашия председател като кандидат за президент няма. Вероятно г-н Карадайъ ще е единственият лидер на партия, който се явява като кандидат за държавен глава.

Надявам се, че ако се мобилизираме ще можем да отидем на балотаж. Ще направим всичко възможно, което зависи от нашата партия за постигането на тази цел.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар