Дариткова, новият Цветанов, и тя заръфа президента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И Дариткова, новият Цветанов се включи в хора и воя срещу президента. В типичния за гербаджиите стил, че който не ги харесва и не одобрява безпрекословно действията им, е враг на народа – позната формула от практиката на фашизма, комунизма и всички останали тиранични диктатури.

Мненията, различни от становищата на Борисов и ортаците му, не могат да бъдат продуктивни и конструктивни, дори когато е очевидно, че ГЕРБ и коалиционните им партньори влачат държавата към дъното, но никой, дори и държавният глава няма право да произнася истината на глас. Вижте какво е казала Дариткова:

“Тонът и в Народното събрание, и в изказа на президента не са институционални. Имам големи притеснения по отношение на това, което генерираме като модел на поведение сред българските граждани от парламента“, коментира Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, в предаването „Неделя 150“ на БНР. „Не се печели политически дивидент от това да обругаваш своите противници. Всички трябва да сме ангажирани да намалим агресията в обществото. Отговорността на всички парламентарни групи е много голяма. Трябва да търсим и начин да подобрим доверието в институциите, а когато те се противопоставят една на друга отново с цел печелене на политически дивидент – това не носи полза за никого“, коментира още Дариткова.

Не е ясно как ще се подобри доверието в институциите, които, макар и задръстени с многобройна армия от чиновници, работят все по-лошо и неефективно. Дариткова е лекар и би трябвало да е наясно, че общественото здраве е като здравето на човешкия организъм и ако няма превенция и здравословен начин на живот, компетентна диагностика и оптимално лечение, изходът е летален.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар